Απαντήσεις σε ερωτήσεις σας περί Αγίου Φωτός, σωτηρίας, αθεϊσμού, μετάνοιας, συγχώρεσης αμαρτιών, ζωής μετά το θάνατο, Προτεσταντισμού, Γιόγκας κλπ.

Απαντήσεις σε ερωτήσεις σας περί Αγίου Φωτός, σωτηρίας, αθεϊσμού, μετάνοιας, συγχώρεσης αμαρτιών, ζωής μετά το θάνατο, κάλυμμα κεφαλής γυναικών, Προτεσταντισμού, Γιόγκας κλπ.

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Πρέπει να φοράμε μαντήλα εμείς οι γυναίκες όταν είμαστε μέσα στην εκκλησία και όταν προσευχόμαστε;

Απάντηση:

Δεν χρειάζεται να φοράνε οι γυναίκες μαντήλι στην εκκλησία.

Στην εποχή των Αποστόλων η Εκκλησία είχε πει να φοράνε οι Χριστιανές γυναίκες μαντίλι για να ξεχωρίζουν από τις ειδωλολάτρισσες γυναίκες που είχαν τα μαλλιά τους ανέμελλα, κάτω.

Μετά που εξαπλώθηκε η Εκκλησία σε όλο τον κόσμο και η ειδωλολατρεία μειώθηκε πολύ η Εκκλησία είπε ότι πλέον δεν ειναι υποχρεωτικό το μαντίλι.

Αυτό είναι και επιχείρημα κατά του Προτεσταντισμού.

Καταργήθηκε το μαντήλι από την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας. Οι Προτεστάντες που δεν δέχονται την Ιερά Παράδοση αλλα δέχονται μόνο την Αγία Γραφή δεν δικαιολογούνται που το κατάργησαν.

Επίσης πρέπει να πούμε ότι το μαντίλι σε κάποιες τοπικές εκκλησίες όπως στη Ρωσία δεν έχει καταργηθεί.

Επίσης η Εκκλησία, η Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας, κατάργησε και το τάγμα χηρών και την εντολή πλύσιματος των ποδιών από τους Αποστόλους στους πιστούς.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τα κατήργησε αυτα λόγω της Ιερά Παράδοσης της Εκκλησίας. Οι Προτεστάντες δεν δικαιολογούνται που τα κατήργησαν απ᾽ τη στιγμή που δεν δέχονται την Ιερά άγραφη Παράδοση της Εκκλησίας.

ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΠΟΔΙΩΝ: ΙΩΑΝΝΗ 13, 14-15 και Α΄ ΤΙΜΟΘΕΟΥ 5, 10
ΤΑΓΜΑ ΧΗΡΩΝ: Α΄ ΤΙΜΟΘΕΟΥ 5, 9-16
ΚΑΛΛΥΜΑ ΚΕΦΑΛΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Α΄ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 11, 1-16

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Είναι το Άγιο Φως αληθινό θαύμα; Οι άθεοι γράφουν ότι δεν είναι θαύμα αλλά απάτη. Αν είναι πραγματικό θαύμα τότε πως απαντάμε σε αυτό τον ισχυρισμό ότι είναι ψεύτικο, πως αποδεικνύουμε ότι είναι αλήθεια;

Απάντηση:

Το Άγιο Φώς είναι αλήθεια! Απλά οι άπιστοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν γιαυτό “γράφουν καπνίζοντας καί γράφουν ό,τι τους καπνίσει”.

Απόδειξη ότι είναι αλήθεια το Αγιο Φώς είναι οι ίδιοι οι σημερινοί Εβραίοι που πριν μπει ο Ορθόδοξος Πατριάρχης να πάρει το Άγιο Φώς τον ελέγχουν προσεκτικά και αυτόν και τον Πανάγιο Τάφο.

Επίσης δες τα παρακάτω links για το Άγιο Φώς και για το θαύμα που έγινε το 1579 όταν οι Μονοφυσίτες Αρμενιοι έδεσαν τον Ορθόδοξο Πατριάρχη σε μια κολώνα για να μπουν αυτοί να παρουν το Αγιο Φώς. Βγήκε το Άγιο Φώς από την κολώνα κι ο εμίρης που είδε το γεγονός πίστεψε στο Χριστό και μαρτύρησε βαπτιζόμενος στο αίμα του Μαρτυρίο. Είναι ο Αγιος Νεομάρτυρας Τουνόμ:

https://cominghomeorthodoxy.wordpress.com/2018/03/16/33388272/
Ο κίονας που διερράγη και ανεφλέγη διά του Αγίου Φωτός (1579)

https://cominghomeorthodoxy.wordpress.com/2018/03/16/228991/
Περί του Αγίου Μάρτυρος Τούνομ, ο οποίος μαρτύρησε μετά το θαύμα του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο το 1579

https://cominghomeorthodoxy.wordpress.com/2018/03/16/2289181/
Μια προσωπική μαρτυρία όπως ακριβώς είδαμε το Άγιο Φως πάνω στον Τάφο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Αν έχουμε κοντινά πρόσωπα που έγιναν άθεοι ενώ ήταν Ορθόδοξοι πιο πριν (ίσως όχι πολύ πιστοί) τι κάνουμε; Εχουν ελπίδα αυτά τα συγγενικά μας πρόσωπα να μην κολαστουν μετά θάνατον;

Οι Ορθόδοξοι που έπεσαν στην αθεΐα είναι πιο εύκολο να επιστρέψουν γιατί δεν έχασαν το Ιερό Χρίσμα μιας και δεν έκαναν βάπτιση ή μύηση σε κάποια αίρεση ή σε άλλη θρησκεία ή γιόγκα με “μάντρα”.

Προσευχόμαστε για τους αθέους αυτούς συγγενείς μας να επιστρέψουν στην Ορθόδοξη Πίστη μέσω της Θείας Εξομολόγησης.

Αν κάποιος Ορθόδοξος χάσει το Ι. Χρίσμα με μύηση ή βάπτιση σε αίρεση ή σε άλλη θρησκεία τότε πρέπει ο Ορθόδοξος Ιερέας να του κάνει το Ι. Χρίσμα και μετά να εξομολογηθεί.

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Η μετάνοια μέχρι που φτάνει; Μέχρι ποιό αμάρτημα συγχωρούνται οι αμαρτίες μας; Αν κάποιος π.χ φονεύσει πως μπορεί να συγχωρεθει; Υπάρχει κάποιο αμάρτημα που δε συγχωρείται;

Δεν υπάρχει ασυγχώρητο αμάρτημα. Η μετάνοια και η Θεία Εξομολόγηση τα σβήνει όλα τα αμαρτήματα ακόμη και τον φόνο. Ο Χριστός όλα τα συγχωρεί αν μετανοήσουμε και εξομολογηθούμε.

Τα μεγαλήτερα αμαρτήματα είναι η αίρεση και η αυτοκτονία. Γιατί στην αίρεση αποκόβεσαι από την Εκκλησία και στην αυτοκτονία δεν υπάρχει γυρισμός και κολάζεται κάποιος.

Αν κάποιος επιστρέψει από την αίρεση ή αλλη θρησκεία στην Ορθοδοξία θα πάει σε έναν καλό Ορθόδοξο Πνευματικό Πατέρα να του πει αν χρειάζεται να ξανακάνει το Χρίσμα και θα αρχίσει την συχνή Θεία Εξομολόγηση για να σωθεί με το έλεος του Θεού.

Ερώτηση: Κάποιος Αμερικανός άθεος έγραψε ότι είχε μεταθανάτια εμπειρία και διαπίστωσε ότι μετά το θάνατο δεν υπάρχει τίποτα. Πόσο αληθινό είναι αυτό;

Η μεταθανάτια αυτή εμπειρία είναι πλάνη από το διάβολο. Ο διάβολος πολύ εύκολα μπορεί να φτιάξει τέτοιες εμπειρίες πλάνης.

Στη Δύση υπάρχουν πολλές μεταθανάτιες εμπειρίες πλάνης. Αυτό συμβαίνει επειδή στη Δύση είναι Ρωμαιοκαθολικοί, Προτεστάντες και άθεοι και οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανένας και δεν έχουν την πληρότητα της αλήθειας. Ένας αιρετικός, ποτέ δεν μπορεί να έχει την πληρότητα της αλήθειας, όπως την έχει ένας Ορθόδοξος. Και σ᾽ αυτό το σημείο ο διάβολος έχει παραπλανήσει τους δυτικούς.

Όλες οι σωστές Ορθόδοξες μεταθανάτιες εμπειρίες δείχνουν το τελωνισμό της ψυχής από τα τελώνια (=δαίμονες).

Και η Καινή Διαθήκη μας λέει καθαρά στην προς Εβραίους Επιστολή:

Εβραίους 9, 27: “Απόκειται τοίς ανθρώποις άπαξ αποθανείν, μετά δε τούτο κρίσις”.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Εβραίους 9, 27: “Και καθ’ όσον μια φορά επιφυλάσσεται στους ανθρώπους να πεθάνουν, έπειτα δε απακολουθεί κρίσιν και ανταπόδοσις κατά τα έργα τους”.

Το χωρίο αυτό επίσης είναι επιχείρημα κατά της μετενσάρκωσης. Δεν αναγεννάται η ψυχή σε άλλο σώμα όπως λανθασμένα διδάσκει η μετενσάρκωση στις ανατολικές θρησκείες, Βουδισμό κλπ.

Πιστεύεις στη Μητέρα; ╰⊰¸¸.•¨* ATHEISTS MET ORTHODOXY

Αυτο το περίπου 1 λεπτού μικρό βιντεάκι λέει για τη ζωή μετα τη γέννηση και τη ζωή μετά το θάνατο.

╰⊰¸¸.•¨*

Άβελ-Τάσος Γκιουζέλης

http://gkiouzelis.blogspot.com

Απαντήσεις σε Ερωτήσεις σας περί Χριστιανισμού

Ρωτήστε οτιδήποτε επιθυμεί η καρδιά σας στο email μου gkiouz.abel@gmail.com ή στην παρακάτω φόρμα:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s