Απαντήσεις σε ερωτήσεις σας περί Ερυθράς Θάλασσας, Εβραίων & Ιουδαϊσμού

http://orthodox-heart.blogspot.com

ORTHODOX HEART

Απαντήσεις σε ερωτήσεις σας περί

Ερυθράς Θάλασσας, Εβραίων & Ιουδαϊσμού

Ερώτηση: Όσον αφορά την έξοδο των Εβραίων από την Ερυθρά Θάλασσα άκουσα ότι δεν υπάρχουν ιστορικές ενδείξεις ότι πράγματι έγινε κάτι τέτοιο. Ήταν ιστορικό γεγονός; Πως αποδεικνύεται ιστορικά αυτό;

Απάντηση:

Ναι ήταν ιστορικό γεγονός.

Έχουν βρει μούμιες στην Αίγυπτο που όλο το σώμα τους εναι καλλημενο με αλάτι, από αυτούς τους Αιγύπτιους που είχαν πνιγεί στην Ερυθρά Θάλασσα.

Επίσης, άκουσε το παρακάτω βίντεο και δες και φώτο από τα άρματα που βρέθηκαν στον βυθό της Ερυθράς Θάλασσας από την έξοδο των Εβραίων.

Πίστη & Λογική: Ερυθρά Θάλασσα & Μωϋσής – Αρχιμ. Ιωάννης Κωστώφ, Φυσικός

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Σε πρόσφατο διάλογο μου μίλησα με έναν Εβραίο φίλο μου και μου είπε:

“Οι Χριστιανοί είσαστε Εβραίοι γιατί: Όλα στη θρησκεία σας είναι Εβραϊκά, οπότε δες τα καί κρίνε μόνος σου: (α) ιερά εδάφη σας, τα ιερά εδάφη των Εβραίων, (β) ιερά κείμενά σας, τα ιερά κείμενα των Εβραίων (“Παλαιά Διαθήκη”), (γ) ο Θεός σας είναι Εβραίος, (δ) οι μαθητές του είναι Εβραίοι, (ε) η διδασκαλία του Θεού σας, καθ’ ομολογίαν του, εδράζεται στον μωσαϊκό νόμο καί συμπληρώνει τον μωσαϊκό νόμο, (στ) τα ήθη καί τα έθιμά σας είναι Εβραϊκά, (ζ) οι προφήτες σας είναι Εβραίοι της “Παλαιάς Διαθήκης”, (η) οι θρησκευτικοί ύμνοι σας είναι όλως Εβραιόφιλοι, (θ) τα ιερά κείμενά σας, όσον αφορά τις θρησκευτικές ιεροπραξίες σας Εβραΐζουν (π.χ. “δακτύλιον της Θάμαρ”, “εν κόλποις Αβραάμ” κ.λ.π.)”.

Είναι αλήθεια αυτό ή όχι;

Απάντηση:

Η αληθινή θρησκεία πριν το Χριστό ηταν η Εβραϊκή.

Οι Προφήτες των Εβραίων που έγραψαν την Παλαιά Διαθήκη προφήτεψαν τον Μεσσία, το Χριστό. Είπαν ότι θα έρθει ο Χριστός και να τον δεχτούμε ως Σωτήρα μας. Και ο Χριστός ίδρυσε την Χριστιανική Εκκλησία.

Οσοι Εβραίοι πίστεψαν στο Χριστό έγιναν Χριστιανοί.

Όσοι Εβραίοι δεν τον πίστεψαν παρέμειναν Εβραίοι και περιμένουν ακόμη το Μεσσία.

Όταν έρθει ο Αντίχριστος οι σημερινοί Εβραίοι θα τον δεχτούν ως το “Χριστό” αλλά θαναι ο Αντίχριστος.

Ο Χριστός που ίδρυσε τον Χριστιανισμό, την Παλαιά Διαθήκη δεν την κατέργησε αλλα την τελειωποίησε και ετσι δεχόμαστε και την Παλαιά Διαθήκη και την Καινή Διαθήκη.

Γιαυτό και έχουμε Εβραίους Προφήτες, Ψαλμούς του Προφήτη Δαυίδ και γενικά την Παλαιά Διαθήκη μαζί με την Καινή Διαθήκη.

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Η Εκκλησία μας τι θέση έχει για τους μεσσιανικούς εβραίους (εβραίους που αποκαλούνται εβραίοι, δεν κάνουν το σημείο του σταυρού, ακολουθούν τα εβραϊκά ήθη αλλά πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι ο Μεσσίας; Αυτοί οι μεσσιανικοί εβραίοι έχουν την δυνατότητα να σωθούν;

Απάντηση:

Είναι Εβραίοι που πίστεψαν στο Χριστό αλλά πιθανόν δεν έχουν μπει ακόμη στην Εκκλησία.

Δεν ξέρουμε αν έχουν την δυνατότητα να σωθούν αυτοί οι μεσσιανικοί εβραίοι. Αυτά είναι στα θέματα του Θεού.

Υπάρχει ένα βιβλίο με μεταστροφές από τον Ιουδαϊσμό στην Ορθοδοξία του Αρχιμ. Ιωάννου Κωστώφ με τίτλο ΕΥΡΗΚΑΜΕΝ ΤΟ ΜΕΣΣΙΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, στο οποίο θα βρεις κι άλλες απαντήσεις για το θέμα του Ιουδαϊσμού. Στο βιβλίο αυτό επίσης υπάρχουν κείμενα του Αγίου Ιωάννου του Χρυστοστόμου για τους Εβραίους και τον Μεσσία.

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Ακούω μερικούς Εβραίους να κατηγορούν κάποιες φορές τους Χριστιανούς για αντισημιτισμό καθώς και τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Πόσο αλήθεια είναι αυτό;

Οι Ορθόδοξοι μιλάνε κατά του Σιωνισμού, όχι κατά των Εβραίων, όχι κατα του εβραϊκού λαού.

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Υπάρχει συλλογική ευθύνη των Εβραίων για την Σταύρωση του Χριστού;

Απάντηση:

Πολύ Εβραίοι που μετανόησαν μπήκαν στην Εκκλησία. Όσοι δεν πίστεψαν έμειναν στην κατάρα που προκάλεσαν οι ίδιοι. “Το αίμα Του πάνω μας και πάνω στα παιδιά μας”, είπαν. “Τὸ αἷμα αὐτοῦ ἐφ᾿ ἡμᾶς καὶ ἐπὶ τὰ τέκνα ἡμῶν” (Ματθ. 27, 25).

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Εφόσον ο Χριστός είπε πάνω στο σταυρό «Πάτερ ἄφες αὐτοῖς· οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι» άρα δεν τους συγχώρησε ο ίδιος ο Κύριος; Θέλω να πω μπορούμε να μιλάμε για κατάρα όταν έλαβαν τέτοια συγχώρεση; Και αν ο ίδιος τους συγχώρησε, ποια είμαι εγώ να μην τους συγχωρώ; Το λέω αυτό γιατί εκεί βασίζονται πολλοί και δικαιολογούν κάθε είδους μισαλλοδοξία και εμπάθειας απέναντι στους εβραίους.

Απάντηση:

Οι ίδιοι οι Εβραίοι που σταύρωσαν το Χριστό προκάλεσαν την κατάρα στον εαυτό τους. Αυτοί είπαν “Τὸ αἷμα αὐτοῦ ἐφ᾿ ἡμᾶς καὶ ἐπὶ τὰ τέκνα ἡμῶν” (Ματθ. 27, 25) και ο Χριστός είπε ας γίνει το θέλημά σας.

Ο Χριστός από ταπείνωση και για να μας διδάξει την ταπείνωση και την συγχώρηση των εχθρών μας είπε στον Πατέρα: «Πάτερ ἄφες αὐτοῖς· οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι».

Αλλά λειτουργεί και η δικαιοσύνη του Θεού. Όσοι μετανόησαν τους συγχώρησε ο Θεός και όσοι δεν μετανόησαν θα κολαστούν.

Επίσης, κάτι παρόμοιο στη σημερινή εποχή για τις κατάρες. Όταν κάποιες μητέρες στέλνουν στο διάβολο τα παιδιά τους, αποκτάει δικαιώματα ο διάβολος και ο Θεος επιτρέπει να δαιμονιστεί το παιδί. Η´ όταν μερικές μητέρες καταριούνται τα παιδιά τους (σκάσε, τσακίσου κλπ.) υπάρχει περίπτωση να πιάσει η κατάρα και να τσακιστεί το παιδί. Η κατάρα είναι μεγάλη αμαρτία.

Όλες αυτές οι φράσεις: σκάσε, τσακίσου κλπ. είναι κατάρες και πρέπει να τις εξομολογηθούμε και να μην της ξαναπούμε.

Ο Χριστός και όλοι οι Χριστιανοί δεν κρατάμε εμπάθεια στους Εβραίους που σταύρωσαν τον Χριστό. Προσευχόμαστε να μετανοήσουν και να μπούν στην Εκκλησία για να σωθούν.

Ο Χριστός εκτός από αγάπη και συγχώρηση είναι και δικαιοσύνη.

Ένας αμετανόητος δεν μπορεί να μπει στον Παράδεισο.

Λένε οι Άγιοι Πατέρες: “Ο Παράδεισος θα είναι γεμάτος από μετανοημένους αμαρτωλούς και η κόλαση γεμάτη από παρθένους υπερήφανους και αμετανόητους”.

╰⊰¸¸.•¨*

Άβελ-Τάσος Γκιουζέλης

http://gkiouzelis.blogspot.com

Απαντήσεις σε Ερωτήσεις σας περί Πίστεως

Ρωτήστε οτιδήποτε επιθυμεί η καρδιά σας στο email μου gkiouz.abel@gmail.com ή στην παρακάτω φόρμα:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s